Hirdetmények

Ebbek a kategóriában nincs egy hirdetmény sem.

Korábbi hirdetmények

Dr. Kis Andrea - 2020-07-13

Kedves Pácienseim!


Szabadságom ideje alatt kérem az alábbiak betartásával segítség továbbra is a munkánkat:
- recept felírási kérelem elsősorban Erodium, E-mail, vagy - akinek nincs internet elérhetősége - telefonon keresztül történjen
- panasz esetén mindenkor telefonon keressék Margitot, aki a következő módokon próbál segíteni:
Vagy tanácsot ad, vagy ha halasztható a probléma, akkor egy későbbi időpontot ad, amikor már én is dolgozom.
Amennyiben úgy ítéli meg, hogy az orvosi ellátás halaszthatatlan, felkínálja, hogy a helyettes kolleganőt, dr. Bányai Mónikát keressék, mely történhet e-mailben: varkonyi.rendelo@gmail.com az Ön telefonszáma megadásával és ebben az esetben a doktornő visszahívja Önt, vagy közvetlenül az 547-650 –es telefonszámon.
- leletek, zárójelentések, táppénz megbeszélése esetén kérem, Margitot keressék telefonon
- igazolások, beutalások megírása miatt Margitot keressék Erodiumon/E-mailben/telefonon
- INR/Prothrombin eredmény és a gyógyszer további szedésének megbeszélése miatt Margitot keressék, amennyiben az INR 2 alatti vagy 3 feletti értéket mutat, Margit megbeszéli helyettes kolleganővel a további gyógyszerszedést.
Kérem, a konzultációhoz készüljenek fel a pontos gyógyszer megnevezésével (Syncumar/Warfarin/Marfarin) és a korábbiakban megbeszélt adagolással.

A fennálló és bizonytalan Covid-helyzet miatt továbbra is csak időpont egyeztetése után tudjuk fogadni Önöket. Kérem ennek betartását.


Szabadságom ideje: 2020. július 20-24-ig, augusztus 3-4, 17-28-ig.

Segítségüket, együttműködésüket előre is köszönöm!
További szép nyarat, jó pihenést kívánok:

dr. Kis Andrea

Dr. Kis Andrea - 2020-05-03

Kedves Pácienseim!

A COVID-19 vírus járvány Magyarországon még a felfutó ágában van. A járványhelyzet nem szűnt meg, a vírus itt van az életünkben, ezért az eddigiek alapján bevezetett óvintézkedéseket a további biztonságos betegellátás során is tartanunk kell.
A 2020. május elsején érkezett miniszteri levél tartalma alapján működésünkben gyakorlatilag egyelőre nem lesz változás, tehát a továbbiakban is az alábbi működési rend alapján folytatódik a betegellátás:
1. Receptfelírási kérelem: elsősorban Erodium rendszeren vagy e-mail-ben, szükség esetén telefonon. Erodium e-Rendelés funkciója Erodium kártyával vehető igénybe. Receptkérését ezen a felületen munkaidőtől függetlenül tudja leadni. Otthoni vérnyomás/vércukormérés eredményeinek távkonzultációja Erodium rendszeren vagy e-mail-ben. (www.erodium.hu)
2. Közgyógyellátás kérelem, gyógyszerjavaslatok: ezen dokumentumok érvényessége a vészhelyzet végéhez kötött, továbbra sem hosszabbítjuk, automatikusan érvényes.
3. Jogosítvány hosszabbítás: ha az okmány lejárt 2020. márc. 12. előtt, keressenek a hosszabbítás megbeszélése céljából. Ha az érvényesség 2020. márc. 12. után jár le, akkor a jogosítvány hosszabbításához szükséges vizsgálatra csak a vészhelyzet végének kihirdetését követően lesz lehetőség.
Felhívnám a figyelmet, hogy a korábbi rendelet értelmében csak azoknál tekintenek el a büntetéstől közúti ellenőrzés során, akik okmánya 2020. március 12. után járt le.
4. Panaszok, tanácskérés elsősorban e-mailben történjen minden esetben a telefonszámuk megadásával. Amennyiben akut, halaszthatatlan problémáról van szó, telefonon keressenek.
5. Személyes találkozásra, betegvizsgálatra csak INDOKOLT ESETBEN, ELŐZETES TELEFONON TÖRTÉNŐ KONZULTÁCIÓ UTÁN van lehetőség időpontot egyeztetve. Ha erre kerül sor, szigorúan csak a betegvizsgálatra szorítkozik a találkozás ideje, a konzultáció folytatása belső telefonvonalon történik.
A rendelőbe történő belépéshez MASZK VISELÉSE KÖTELEZŐ. Kötelességünk a belépéskor a lázmérés is.
6. Légúti fertőzés gyanúja esetén a személyes találkozás továbbra sem lehetséges.
7. Bizonyos adminisztratív feladatok ellátásához (TP papír kiadása, igazolás kiállítása stb.) 5 munkanap határidőt ad a miniszteri levél és véglegesen nem szükséges emiatt az orvos-beteg találkozás.
8. Lehetőség szerint a konzultációkérés kezdeményezése történjen meg a rendelési idő első két órájában, azaz H-SZ-P 8-10 óra között és K-Cs 12-14 között.

Többen érdeklődtek már az országos COVID szűrőprogrammal kapcsolatban. Nincs tudomásom arról, hogy bármilyen formában a háziorvosi alapellátásnak a szűrés kivitelezésében szerepe lenne, tehát ez tőlünk függetlenül fog zajlani.

A lecsengő fázis a későbbiekre várható, bekövetkezte a számítások ellenére bizonytalan. Az olasz, spanyol és francia, illetve az amerikai tapasztalatok alapján a plató időszak elhúzódó lesz. Nem ismert a hullámokban visszatérő járvány ismétlődése és mértéke. Emiatt a vészhelyzet kihirdetésével egy időben bevezetett, minden várakozást felülmúlóan jól működő háziorvosi rendszer gyakorlatát továbbra is fenntartjuk.
Segítség számomra, hogyha panaszok miatt távkonzultációt szeretne kezdeményezni, ezt elsősorban e-mailben teszi meg az elérhetősége megadásával.
A Csontváry Rendelőintézet ajtaja továbbra is zárva tart, a belépésnek feltétele az előzetes telefonos konzultáció. Már biztosan tudni, hogy a szakrendelések itt nem fognak működni a járvány ideje alatt.
Pénteki munkanapokon dr. Lőrinc Lívia háziorvos kolleganőm helyettesít.
Köszönöm, hogy tiszteletben tartották eddigi kéréseimet. Ez Mindannyiunk közös érdeke volt.

Üdvözlettel:

dr. Kis Andrea
72/440-671
kisandreadr@gmail.com
drkisasszisztens@gmail.com
www.erodium.hu

Dr. Kis Andrea - 2020-03-20

Krónikus, rendszeresen gyógyszert szedő betegeink részére 3 havi E-receptet a felhőbe felküldtünk. Ügyfélkapu EESZT oldalán ellenőrizni tudják. A további recept felírási igényüket továbbra is az ERODIUM felületen vagy email címünkön (drkisasszisztens@gmail.com) jelezzék felénk.
Patikában a korábban (január-február) felírt receptjeiket váltsák ki először!
Köszönöm szépen!

Dr. Kis Andrea - 2019-12-10

Kedves Pácienseink!

A megnövekedett betegforgalom miatt a tervezhető megjelenésekhez (leletek bemutatása, beutalási kérelem) időpont egyeztetése szükséges, fenti indokokkal sürgősség és időpont nélkül nem tudom fogadni Önöket.

Időpont nélkül csak sürgősségi betegellátás történik.
Kérem, akinek problémája van rendelési idő vége előtt minimum fél órával jelenjen meg.

Kérem időpont egyeztetéshez használják Erodium kártyájukat.

Köszönöm megértésüket és együttműködésüket!
Dr. Kis Andrea

Dr. Kis Andrea - 2019-10-30

Kedves Pácienseink!

Praxisunkban elérhető az influenza elleni védőoltás.
Külön időpontban november 4.-6.-13.-18.-20-án a rendelést követően 12 órától 13 óráig oltunk.

A védőoltás feladata, hogy felkészítse az immunrendszert a betegség elleni védekezésre, ezért javasoljuk, hogy vegyék igénybe az oltást.

Szeretettel várjuk Önöket!
Dr. Kis Andrea Kovács Margit

Dr. Kis Andrea - 2019-10-16

Kedves Pácienseink!

Cukorbetegségben szenvedő pácienseink körében veseszövődmény irányában szűrővizsgálatot végzünk. Kérjük vegyenek részt programunkban!
Várjuk jelentkezésüket!

Köszönettel:

Dr. Kis Andrea
Kovács Margit

Dr. Kis Andrea - 2019-07-11

Kedves Pácienseim!

2019.július 15-től augusztus 7-ig Dr. Bányai Mónika szabadsága miatt két körzetet látok el. A kiadott és foglalt időpontok csak tájékoztató jellegűek, a várakozási idő megnövekedhet.
Előfordulhat, hogy recept felírási igényüket csak következő napra tudjuk teljesíteni.

Kérem és köszönöm megértésüket:
Dr. Kis Andrea

Dr. Kis Andrea - 2020-05-05

Kedves Pácienseim!

Tájékoztatom Önöket a PMJV Egyesített Egészségügyi Intézmények Igazgatónője által közreadott, járóbeteg ellátást (szakrendeléseket) érintő változásokról.
1. Az Intézményben a miniszteri rendelkezés értelmében a szakrendeléseken továbbra is elsősorban telefonos távkonzultáció formájában történik az ellátás.

2. A szakrendelés orvosa az előzetes telefonos kikérdezés után dönt arról, hogy elegendő-e a távkonzultáció, az ő döntése, hogy előjegyzést ad-e személyes találkozóra.

3. Mindezekből következik, hogy a RECEPCIÓ NEM AD IDŐPONTOT!

4. A szakrendelések az ismert telefonszámokon keresztül érhetők el, tájékozódjon az EEI honlapján, vagy hívja a központ számát: dr. Veress E. u. : 72/523-500; Lánc u.: 72/523-700

5. Ha előre egyeztetett időpontban nem jelenik meg, vagy késik, kizárólag előre egyeztetett ÚJ IDŐPONTBAN VAN LEHETŐSÉGE.

6. A rendelkezés értelmében az Intézmény egyes szakrendelései óránként 4 beteget láthatnak el.

7. Az EEI területén a MASZK viselése KÖTELEZŐ.

8. Az intézményben történő belépéskor előzetes vizsgálat történik szintén a miniszteri levélben elrendelteknek megfelelően. Számítson testhőmérséklet mérésre, egy járványügyi kérdőív kitöltésére valamint kötelező kézfertőtlenítésre. Csak a járványügyi szempontból negatív beteg mehet a szakrendelésre, ennek megítélése a kérdőív, lázmérés alapján fog történni.

9. LABOR
2020. máj. 5-től a labor vizsgálatok elvégzéséhez is időpont előjegyzés szükséges. A korlátozás itt is érvényes. Két vérvételi helyiségben óránként 8 mintavételre van lehetőség.
A laborvizsgálatokat továbbra is indokolt esetben lehet megkérni, azaz egyelőre gondozás, szűrés miatt nem. (pl. cukorbetegek/magas vérnyomás miatt gondozott betegek éves szűrése, vércukor terhelés, panasz nélküli szűrés miatti vérvétel) Ez a vizsgálatot kérő orvos döntése. Az szakrendelőbe történő belépéskor szükséges előzetes vizsgálat feltételezhetően a vérvétel elvégzése előtt is megtörténik.

A PTE Klinikai Ambulanciáinak szakrendelések működéséről értesítést nem kaptam. Kérem, ha sürgős, ott érdeklődjenek! Központjuk telefonszáma: 72/536-000Üdvözlettel:
dr. Kis Andrea

Dr. Kis Andrea - 2019-12-10

Kedves Pácienseink!

Kérem fogadják szeretettel és bizalommal Dr. Lőrinc Lívia kolléganőt, aki ezentúl péntekenként segíti praxisunk munkáját.

Köszönettel:
Dr. Kis Andrea

Dr. Kis Andrea - 2019-02-10

Kedves Pácienseink!

Csoportos átmozgató gyógytornát-egészségtornát indítunk!
INGYENES részvételi lehetőség!
Előzetes telefonos bejelentkezés szükséges:20/224-8713
Gyógytornász: Hitter Kitti
Helyszín: Pécs, Endresz Gy.u.21.
Időpont: keddenként 15.45-től.

Jó szívvel ajánlom Mindenkinek!

Dr. Kis Andrea

Dr. Kis Andrea - 2018-12-12

Kedves Pácienseim!

2018.dec.21-től december végéig szabadságon leszek.
Helyettes orvos: Dr. Bányai Mónika, aki a panaszos betegeket rendelőnkben látja el.
Receptfelírást -a megszokott módon- az asszisztensnőtől lehet kérni.

Áldott karácsonyi ünnepeket és boldog, egészségben teljes új esztendőt kívánok szeretettel:
Dr. Kis Andrea

Dr. Kis Andrea - 2018-10-17

Kedves Pácienseink!
Az influenza elleni védőoltást a rendelési időtől elkülönítve október 29-től november 12-ig hétfői napokon 12 órától 13 óráig adjuk.
November 12. után rendelési időben időpont foglalást követően tudjuk az oltást beadni.
Köszönjük megértésüket!

Dr. Kis Andrea - 2018-10-17

Kedves Pácienseink!
Praxisunkban prevenciós rendelés: hétfő 15-17 óra között. Csak előzetes bejelentkezés esetén fogadunk felmérésre váró pácienseket!

Dr. Kis Andrea - 2018-09-13

Kedves Pácienseim!


Kérem fogadják szeretettel és bizalommal Dr. Major Katalin rezidens kolléganőt, aki gyakornoki munkáját praxisunkban végzi.

Dr. Kis Andrea - 2018-06-04

Kedves Pácienseink!
Az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése az emberiség ősi vágya. Az emberiség fő egészségproblémáját évezredeken át a fertőző betegségek okozta halálozás jelentette. Az elmúlt évszázadban a népegészségügy legnagyobb sikereit a fertőző betegségek okozta járványok elleni küzdelem területén érte el.
Napjainkban a betegségmegelőzési tevékenység elsősorban a krónikus betegségek és azok szövődményeinek megjelenésének késleltetését, azaz az egészségben töltött élettartam meghosszabbítását célozza.
Pécs városában és Vajszlón hat háziorvos kollégával létrehoztuk a Pécs-Ormánsági Prevenciós Praxisközösséget. Praxisközösségünk team-munka keretében primer prevenciós (megelőző) vizsgálatokkal szeretné felmérni pácienseink egészségét, kockázati- és rizikótényezőit.
A kiszűrt egészségi kockázati tényezőkkel rendelkezők részére életmód, táplálkozási, életvezetési tanácsadást biztosítunk (dietetikus, gyógytornász, egészségfejlesztő, pszichológus mozgásprogramok).
Célként tűztük ki praxisunkban az egyre nagyobb tömegeket érintő diabetes (cukorbetegség) szűrését, a kiszűrt vagy már ismert cukorbetegek szövődményeinek célzott szűrését és kezelését, különös tekintettel a „diabeteses láb”-ra, mely Magyarországon a nem traumás végtag amputációk leggyakoribb oka.
Szintén hangsúlyos eleme prevenciós tevékenységünknek a dohányzás leszoktató programok, illetve ehhez kapcsolódóan az egyik leggyakoribb rosszindulatú daganat, a tüdőrák rizikójának felmérése (LungSreen applikációval) és a magas rizikóval rendelkező páciensek korai kiszűrése, így hatékony kezelése.
Az alkoholizmus és más addikciók felderítésére és korai kezelésére is programot szervezünk, addiktológus szakorvos szakmai segítségével.
A főként az időseket érintő demenciák szűrését és minél korábbi szakellátást is célul tűztük ki programunkban.
A daganatos megbetegedések száma és a daganatos betegségek okozta halálozás mértéke világszerte emelkedik. A szív- és érrendszeri betegségek után ez a második leggyakoribb halálozási ok.
Becslések szerint a daganatos betegségek 50%-a megelőzhető vagy a betegség kialakulásához vezető rizikófaktorok módosításával vagy a szűrővizsgálatok során felfedezett rákmegelőző állapotok kezelésével. Célunk ezen daganatmegelőző állapotok felderítése célzott szűrővizsgálatok által.
Rendezvényeket szervezünk, illetve csatlakozunk más szervezetek által megrendezendő, az egészséges életmódot, étrendet, testmozgást népszerűsítő programokhoz, ezek alkalmával lehetőséget biztosítunk az egészségi állapot, illetve egyéni rizikóstátusz felmérésre, tanácsadásra.
Kérjük pácienseinket, hogy vegyenek részt programunkban, ahol népegészségügyi szakemberek segítségével komplex egészségfelmérésen vehetnek részt, speciális kérdőívek kitöltése és értékelése után rizikóbecslést végzünk. Térítésmentes szaksegítség nyújtásával szeretnénk egészségi állapotukon javítani. A felmérés a szűrések elvégzése esélyt ad Önöknek esetleges betegségek korai felderítésére is.
Kérjük szíves együttműködésüket!